Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

'De smaken van hier' in streekwinkel Vrieze's Erfgoed

“In het kort gezegd presenteren in de streekwinkel op Vriezes Erfgoed de smaken van hier”, aldus Nynke Lantinga en Henriette Bakker. Zij zijn de drijvende krachten achter de heropening van de streekwinkel op Vriezes Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Met ingang van zaterdag 5 oktober is de winkel in de schuur naast molen de Vlijt voorlopig van 10.00 tot 14.00 uur geopend.

Nynke en Henriette hebben een heel assortiment producten uit de regio bijeen gebracht. Van Iesselcider tot Fraterbier, van molenmeel tot de Sophies Siropen en van balkenbrij tot honing, het is allemaal in het assortiment opgenomen. En dan hebben we het nog niet over de speciale koek van EETIT, de perenstroop van Vader's Erf en de jams van Anjam. “Op onze oproep om mee te doen hebben we heel wat positieve reacties gehad. En onze speurtocht door de omgeving naar lokale leveranciers heeft ook heel wat verrassende contacten opgeleverd”, aldus het duo dat de uitdaging is aangegaan om de streekwinkel nieuw leven in te blazen. Vanaf de opening in 2009 tot de uitbraak van corona in maart 2020, was in de schuur naast de molen een winkel en horeceapunt gevestigd. Heropening na de coronatijd bleek niet mogelijk door gebrek aan vrijwilligers. Inmiddels is de horeca op Vriezes Erfgoed overgenomen door EETIT. “Dat maakt het bemensen van de streekwinkel makkelijker omdat er nu alleen nog sprake is van een winkelfunctie. Er is nu dan ook een enthousiaste groep waardoor het mogelijk is om op zaterdag weer open te gaan. Als we verder versterking krijgen, is het de bedoeling om op meer dagen in de week open te gaan”, aldus het enthousiaste duo. Dat via streekwinkeldevlijt@gmail.com graag meer informatie geeft.

Zaterdag 5 oktober wordt de opening opgeluisterd met een proeverij van verschillende streekproducten. En 'helemaal van hier' is het fruit uit de eigen boomgaard als appels en (stoof)peren dat die dag te koop is. Meer informatie is te vinden op de faceboekpagina van Vriezes erfgoed en op vriezeserfgoed.nl.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.