Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Adriana Hoogeboom Stichting hoofdsponsor van het feest molen de Vlijt

Het Comitë molen de Vlijt werd blij verrast door het bestuur van de Adriana Hoogeboom Stichting. Deze stichting reageerde niet alleen positief op het verzoek om een bijdrage voor het feest maar meldde zich als hoofdsponsor!

Adriana Hoogeboom Stichting hoofdsponsor van het feest molen de Vlijt

Dat heeft er alles mee te maken dat er een nauwe verbintenis is tussen de Adriana Hoogeboom Stichting en de Wapenveldse molen. Adriana Hoogeboom (1931-2009) was namelijk de vrouw van Arie van Dijk (1930-2020). En Arie van Dijk was van meet af aan betrokken bij de herbouw van molen de Vlijt. Hij maakte meteen deel uit van het Comité Herbouw molen de Vlijt dat na de brand in de Kerstnacht 1980 in het voorjaar van 1981 op intiatief van Dorpsbelangen Wapenveld werd opgericht. Arie was als belastinginspecteur een financieel expert en daar heeft zowel het Comité als de latere stichting Molenbezit gemeente Heerde veel profijt van gehad. Ook was Arie actief als vrijwilliger bij het verrichten van alle mogelijke hand- en spandiensten. Het echtpaar bleef kinderloos en na het overlijden van Adriana werd de Adriana Hoogeboom Stichting opgericht met als doelstelling het verlenen van ondersteuning aan projecten op het gebied van cultuur, monumentenzorg, cultuurhistorie, klassieke muziek en beeldende kunst.

 

Bronzen pad

Vanwege zijn verdiensten voor molen de Vlijt werd Arie van Dijk in 1996 de bronzen pad toegekend. Arie verzamelde zelf een collectie werken van de Bulgaarse kunstenaar Tchavdar Iliev (1950). Ook die collectie is ondergebracht in de Adriana Hoogenboom Stichting.

Adriana Hoogeboom Stichting hoofdsponsor van het feest molen de Vlijt 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.