Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Programma jubileumfeest 40 jaar molen de Vlijt

Het is zaterdag 14 september op Open Monumentendag 40 jaar geleden dat de nieuwe molen de Vlijt in gebruik werd genomen. Dat wordt gevierd met een feestelijke programma waarin ook kinderen heel veel plezier kunnen beleven. En: wie jarig is trakteert, molen de Vlijt doet dat met poffertjes!

Programma jubileumfeest 40 jaar molen de Vlijt

Het programma begint om 10.30 uur met enkele toespraken van onder meer Jan Harm Bosch als voorzitter van de Stichting Molenbezit gemeente Heerde en wethouder Stephan Nienhuis namens de gemeente Heerde. Met het lichten van de vang (de rem) van molen de Vlijt zal de familie Vrieze vervolgens het startsein geven voor het programma. Een feestdag die mogelijk gemaakt wordt door de Adriana Hoogeboom stichting. Het programma ziet er als volgt uit:

 

Molen de Vlijt

De jarige Wapenveldse molen is die dag in feesttooi en uiteraard geopend voor het publiek. Kinderen kunnen in de molen gratis een prachtige bouwplaat komen halen van de jarige molen.

 

Gratis poffertjes

Dirk Poffers is de man van de Foodtruck die van 10.30 tot 15.00 uur gratis poffertjes uitdeelt op deze feestdag. En die worden voorzien van heerlijke toppings! Smullen dus!

 

Cowby Billie Boem

Om 14.00 start Cowboy Billie Boem zijn optreden in het amfitheater op Vrieze's Erfgoed. Hij zingt samen met de kinderen en zal ze ook het Pannenkoekenlied leren.

 

Streekwinkel

Voor het eerst na de corona crisis is ook de streekwinkel weer geopend. Een groep vrijwilligers wil een herstart maken en grijpt deze zaterdag aan om de producten van molen de Vlijt en andere streekproducten te verkopen waaronder balkenbrij! Ook geeft men graag informatie aan mensen die het team van de streekwinkel willen komen versterken.

 

Moestuin

In de beoogde moestuin zijn de eerste gewassen geplant en hier vertellen de vrijwilligers meer over de plannen om de komende tijd de moestuin uit te breiden. Iedereen met min of meer groene vingers is er welkom!

 

Bijenstal

Imker Paul Docter is weer actief in de bijenstal. Natuurlijk is er honing te koop in de streekwinkel maar ook kunnen kinderen kaarsen dompelen.

 

Foto-expositie

Op de zolder van de molenboerderij is een expositie te zien over 40 jaar molen de Vlijt. Daarbij veel oude opnamen maar ook foto's van de herbouw en de vele activiteiten die er in de loop der jaren zijn gehouden.

 

Terras met EETIT

EETIT is deze dag met volle bezetting aanwezig om de bezoekers te verwennen! Dat kan met koffie en gebak, met een lekkere pannenkoek, een broodje balkenbrij of elk ander gewenst natje en droogje!

 

Balkenbrij

In september is de 'r' weer in de maand en dat betekent dat Slagerij de Haan ook weer balkenbrij maakt. In de streekwinkel is deze lekkernij te koop in 'hapklare' brokken en brokjes. En EETIT heeft een broodje balkenbrij opgenomen op de menukaart. Smullen maar!!

 

KunstLokaal

Plaatselijke kunstenaar bemensen een stand van het KunstLokaal. Hier exposeren ze een aantal werken maar ook worden bezoekers aan het werk gezet. De creatievelingen bieden bezoekers de kans om mee te werken aan het maken van een groot doek dat aan het einde van de dag wordt aangeboden aan molen de Vlijt als blijvende herinnering aan het 40-jarig jubileum.

 

Fotowedstrijd

Om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd. Er zijn tientallen foto's ingezonden en door Vakfotograaf Henri van der Beek en Albert Kraan van Copyshop van der Most zijn tien foto's geselecteerd en op groot formaat afgedrukt. Op 14 september wordt aan bezoekers gevraagd om hun stem uit te brengen op de mooiste foto. De winnaar mag genieten van een High Tea voor vier personen bij EETIT.

 

Bakwedstrijd

Om 16.00 uur vindt ook de prijsuitreiking plaats van de bakwedstrijd. Deelnemers kunnen hun producten tussen 14.00 en 15.00 uur indienen waarna een jury bestaande uit Frank Docter, Edith Westendorp en Jan Oonk de taarten, cupcakes en koekjes zullen beoordelen. Voor de winnaars is er een excursie en lunch naar de Bakkersmolen van Schuld in Oostendorp.

Adriana Hoogeboom 

Het comité molen de Vlijt is de stichting Adriana Hoogeboom zeer erkentelijk voor de bijdrage die deze feestdag mogelijk heeft gemaakt. 

 

Programma jubileumfeest 40 jaar molen de Vlijt  Programma jubileumfeest 40 jaar molen de Vlijt  Programma jubileumfeest 40 jaar molen de Vlijt  Programma jubileumfeest 40 jaar molen de Vlijt  


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.