Edith Westendorp van Eetit gaat zaterdag 4 augustus weer een uitgebreide zomerse lunch klaar zetten in bezoekersdentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Iedereen kan tussen 12.00 en 14.00 uur aanschuiven om te genieten van de gerechten die zij op tafel zet.
Hierbij maakt de culinaire gastvrouw van Vrieze's Erfgoed gebruik van bijzondere seizoensgebonden ingrediënten en streekproducten. Er komt natuurlijk molenbrood op tafel met boerenkazen, jams en eigengemaakt smeersels. Verder maakt Edith een wortel-kerriesoep, een groene salade met geitenkaas en perzik, courgettespaghetti met geroosterde tomatensaus, een pastasalade met spinazie en aardbei en als nagerecht een courgettecake met komkommers. “Belangrijk is de ambiance. Gezelligheid voert de boventoon, in alle rust moet met elkaar kennis kunnen maken, een praatje maken en genieten van de pure smaken”, legt Edith uit. Met deze activiteit wil ze ook een lans breken voor de producten uit eigen streek. “De gasten krijgen de recepten van de gerechten mee. Ik werk met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn zodat mijn gasten ook zelf met familie en vrienden kunnen gaan culineeren, lacht Edith. De kosten zijn 10,00 per persoon, exclusief drankjes. Opgeven kan via petrasleurink28@gmail.com of via 06-15194780.